Ambasciata d'Italia - Tirana

Vizita në Tiranë e Ministrit të Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Angelino Alfano Mbështetje e fortë për procesin e integrimit të Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor në BE

Lajme dhe njoftime për shtyp

Ripristino temporaneo dei controlli alle frontiere interne23/03/2017

Il Ministero dell'Interno ha comunicato che in occasione del Vertice G7 di Taormina (26-27 maggio 2017) saranno temporaneamente ripristinati i controlli alle frontiere interne all'Area Schengen, presso i punti di ingresso terrestri, aerei e marittimi nel nostro Paese. La sospensione delle regime ordinario di liberta' di movimento all'interno dell'Area Schengen...

Lexo të plotë
Referendum del 28 maggio 201716/03/2017

COMUNICATO INFORMATIVO1. Con decisione del Consiglio dei Ministri adottata il 14 marzo 2017 è statadeterminata la data del 28 maggio 2017 per i Referendum popolari relativi alla"abrogazione di disposizioni limitative della responsabilità solidale in materia diappalti" e alla "abrogazione di disposizioni sul lavoro accessorio” (voucher). 2. EL...

Lexo të plotë
Vizita në Tiranë e Ministrit të Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Angelino Alfano: mbështetje e fortë për procesin e integrimit të Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor në BE14/03/2017

Ministri i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar Angelino Alfano zhvilloi një vizitë në Tiranë, ndalesë e dytë e misionit ballkanik në Serbi dhe Shqipëri, në kuadrin e Presidencës Italiane të Samitit të Ballkanit Perëndimor që do të mbahet në Trieste m&e...

Lexo të plotë
Mision i Ministrit Alfano në Beograd dhe Tiranë13/03/2017

Më 13 dhe 14 mars, Ministri i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Angelino Alfano, do të zhvillojë një mision në Ballkan, ku do të ndalet në Beograd dhe Tiranë, në kuadër të aktiviteteve përgatitore të Samitit të Ballkanit Perëndimor që Italia do t&...

Lexo të plotë
Thirrja e pestë për propozime e IADSA10/03/2017

Thirrja e pestë për propozime e IADSA-s: ceremonia e shpalljes së 15 projekteve të miratuara me vlerë totale prej 4.8 milionë Eurosh Në datën 10 Mars në Tiranë, Ambasadori Z. Alberto Cutillo dhe Ministri i Financave Z. Arben Ahmetaj shpallën finacimin e 15 projekteve të reja të cilët arrit...

Lexo të plotë